Αξιολόγηση απολογισμών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (2012) - Καραβερβέρη , Ευστρατία - Μενέλαος (2015)
Με την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της λογοδοσίας (accountability) να λαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, η ανάγκη διερεύνησης των τάσεων και εξελίξεων που διαμορφώνονται στον εγχώριο επιχειρηματικό κόσμο κρίνεται επιτακτική. Ο στόχος της παρούσας έκθεσης είναι να αποτυπώσει τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας στον ελληνικό χώρο και επιπλέον να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης για την αξιολόγηση των εκθέσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης κοινωνικών απολογισμών που δημοσιεύτηκαν στην Ελλάδα για το έτος 2012. Η συγκεκριμένη εργασία έχει σκοπό της αποσαφήνιση της έννοιας της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα και τη διενέργεια μελετών που θα δώσουν αποτελέσματα/συμπεράσματα προς σύγκριση με άλλες (ευρωπαϊκές και όχι μόνο) χώρες στο συγκεκριμένο πεδίο επιχειρηματικής λειτουργίας.