Επιστημονική αβεβαιότητα και θεσμική προστασία του περιβάλλοντος: η περίπτωση των Σκουριών Χαλκιδικής - Χιώτη, Χριστοδούλη - Τζανής (2015)
Το θέμα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης δεν είναι ένα προφανές και αντικειμενικό θέμα, αφού σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπήρχαν διαφωνίες. Καθώς όμως αυτή εμπεριέχει την αβεβαιότητα, επέρχονται διαφορικές ερμηνείες και διαφορετικά επιχειρήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι όποιες διαφορετικές οπτικές γωνίες και προσεγγίσεις υπάρξουν, θα πρέπει να αποτυπωθούν με επιστημονικούς και τεχνικούς όρους. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένας θεσμός να καλύψει πλήρως ένα θέμα. Ένα περιβαλλοντικό θέμα δεν μπορεί να λυθεί θεσμικά, αφού στο τέλος πάντα αποτυπώνονται οι κοινωνικές δυναμικές, οι οποίες κάθε φορά κάνουν τη μια πλευρά να "νικήσει" έναντι μιας άλλης.