Εφαρμογή του υδρολογικού μοντέλου ArcHydro στο Δυτικό τμήμα του Δήμου Νάουσας και χρησιμοποίηση των δεδομένων για εντοπισμό θέσεων δημιουργίας μικρών φραγμάτων - Κουταλακίδης, Στυλιανός - Αναστάσιος (2015)
Σε ενδοετήσιο κύκλο, συνήθως η ζήτηση του νερού είναι μέγιστη, όταν η προσφορά του στη φύση είναι ελάχιστη. Δηλαδή ο ενδοετήσιος κύκλος ζήτησης νερού, είναι αντίστροφος με αυτόν της φυσικής προσφοράς. Επομένως συχνά η χωρο-χρονική κατανομή της προσφοράς και της ζήτησης νερού είναι αντίστροφες. Έτσι τίθεται το πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων.Η διαχείριση των υδατικών πόρων μπορεί να βοηθηθεί με ένα Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών. Ένα ΣΓΠ σε συνεργασία με ένα μοντέλο διαχείρισης υδατικών πόρων, μέσα από την διαχείριση χωρικών πληροφοριών, μπορεί να εντοπίσει τις ποσότητες νερού που θα υπάρχουν σε κάθε σημείο μιας λεκάνης απορροής και με τον τρόπο αυτό να προτείνει λύσεις όπως είναι η συγκράτηση του νερού σε συγκεκριμένα σημεία με φράγματα. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η εφαρμογή δεδομένων που προέκυψαν από μοντέλο επιφανειακής υδρολογίας στην περιοχή μελέτης, για εντοπισμό θέσεων δημιουργίας μικρών φραγμάτων.