Αξιολόγηση απολογισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) κατασκευαστικού κλάδου του 2011, βάσει του διεθνούς πλαισίου οδηγιών global reporting initiative : μια σύνθετη μεθοδολογική προσέγγιση στις πρακτικές που εφαρμόζουν οι αγγλικές επιχειρήσεις - Φραγκάκης, Εμμανουήλ - Μηχαήλ (2015)
Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής, είναι η ανάλυση των πιο πρόσφατων εκθέσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (EKE), που δημοσιεύθηκαν από τις κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε για την επίτευξη του στόχου αυτού, χρησιμοποιεί ένα αριθμητικό σύστημα βαθμολόγησης, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών έκδοσης απολογισμών αειφορίας του Global Reporting Initiative (GRI). Τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι βρετανικές κατασκευαστικές εταιρείες ενσωματώνουν στις λειτουργίες του τις αρχές Ε.Κ.Ε., όμως με ένα δικό τους τρόπο, προβάλλοντας κάθε φορά μείζονα θέματα της εταιρείας.