Η δυνατότητα εφαρμογής εθελουσίων συμφωνιών στα πλαίσια της ελληνικής περιβαλλοντικής πολιτικής - Αντωνίου, Σταυρούλα - Ευάγγελος (2015)
Οι εθελούσιες συμφωνίες αποτελούν στις μέρες μας ένα νέο είδος των εθελοντικών εργαλείων που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια της σύγχρονης περιβαλλοντικής πολιτικής ύστερα από την μακροχρόνια άσκηση πολιτικών βασιζόμενων στα κανονιστικά εργαλεία. Η παρούσα διατριβή διερευνά τις στάσεις και αντιλήψεις στελεχών της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης για τις εθελούσιες συμφωνίες καθώς επίσης και τα αίτια που οδηγούν στην μηδενική εφαρμογή τους στη χώρα μας. Η διερεύνηση πραγματοποιήθηκε μέσω ποιοτικών ημι-δομημένων συνεντεύξεων σε υψηλόβαθμα στελέχη τα οποία εξειδικεύονται στο περιβάλλον και εργάζονται σε υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.