Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων μονάδων σφαγής στη Λέσβο: η σημερινή κατάσταση και προοπτικές - Γκουλιούμη, Ζακελίνα - Στυλιανός (2015)
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στην παραγωγή κρέατος σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τη διαδικασία σφαγής παράγονται μεγάλες ποσότητες υγρών και στερεών αποβλήτων τα οποία πρέπει να διαχειριστούν. Στην παρούσα έρευνα έγινε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης όσον αφορά τα απόβλητα των σφαγείων στο νησί της Λέσβου. Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη βοήθεια ερωτηματολογίων. Μεταξύ των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι στα περισσότερα σφαγεία δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των αποβλήτων, καθώς είτε δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, είτε λόγω έλλειψης γνώσεων με αποτέλεσμα να μην χειρίζονται σωστά.