Αειφόρος λογιστική : αξιολόγηση απολογισμών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εταιρειών του δευτερογενή και του τριτογενή τομέα, βάσει του πλαισίου οδηγιών global reportin initiative: συγκριτική ανάλυση πρακτικών - Κοτζαγκιόζη , Παναγιώτα - Δημήτριος (2015)
Η προσέγγιση της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας βασίζεται αφενός στην βιβλιογραφική ανασκόπηση και αφετέρου στην εμπειρική έρευνα μέσω της αξιολόγησης ξένων και ελληνικών απολογισμών ΕΚΕ. Στο πλαίσιο της εμπειρικής έρευνας χρησιμοποιούνται οι κατευθυντήριες αρχές του GRI-G3, για την αξιολόγηση των απολογισμών ΕΚΕ (Απολογισμών Αειφορίας) του έτους 2010, τόσο ελληνικών όσο και ξένων εταιρειών. Οι εταιρείες στις οποίες επικεντρώνεται η έρευνα προέρχονται από τον τομέα των υπηρεσιών (Τραπεζικό Κλάδο) καθώς και από τον τομέα της «βαριάς βιομηχανίας» (Δομικών έργων και Χημικές). Έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο εκδίδουν τους απολογισμούς τους οι δύο αυτές κατηγορίες, δηλαδή τους τομείς στους οποίους δίνουν μεγαλύτερη σημασία (περιβάλλον, κοινωνία, διοίκηση), καθώς επίσης και να διαπιστώσουμε τους τομείς στους οποίους υπολείπονται οι ελληνικοί απολογισμοί σε σχέση με τους μεγαλύτερους ξένους οργανισμούς των συγκεκριμένων κλάδων.