Αποτύπωση και ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν την εφαρμογή κοινοτικού μοντέλου διαχείρισης στο δάσος του Ράντη στην Ικαρία - Γκιουζέπας, Γεώργιος - Ιωάννης (2015)
Η εμπλοκή του τοπικού πληθυσμού μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της αποτελε-σματικότητας της Περιβαλλοντική Διαχείρισης. Στην παρούσα εργασία εξετάζεται η δυνατότητα εμπλοκής του τοπικού πληθυσμού, μέσω ενός κοινοτικού συστήματος διαχείρισης για την περίπτωση του Δάσους του Ράντη στην Ικαρία, βάσει του θεωρη-τικού υποδείγματος της Ostrom. Η ανάλυση των στοιχείων για την περίπτωση αυτή, έδειξε ότι η πιθανότητα ανάπτυξης ενός Κοινοτικού Συστήματος Αυτοδιαχείρισης είναι μικρή, κυρίως λόγω της απουσίας κοινοτικής δομής στον τοπικό πληθυσμό, αλ-λά και των οικονομικών δεδομένων της περιοχής.