Αξιολόγηση εκθέσεων αειφορίας βάσει του διεθνούς πλαισίου αδηγιών Global Reporting Initiative - Ηλιόπουλος, Γιώργος (2015)
Η παρούσα εργασία έχει σαν στόχο την αξιολόγηση των ελληνικών εκθέσεων αειφορίας με έτος αναφοράς το 2006, και σύγκρισή τους με τις αντίστοιχες του 2005. Συνολικά αξιολογήθηκαν 17 απολογισμοί. Η επιλογή των απολογισμών έγινε με βάση τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τη βάση δεδομένων του δικτυακού τόπου Corporate Register καθώς και με ελεύθερη αναζήτηση στις ιστοσελίδες των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Για την αξιολόγηση των απολογισμών χρησιμοποιήθηκε η μεθοδολογία που έχει ήδη αναπτυχθεί από τον Skouloudis et al. (2007) και εφαρμόστηκε στους απολογισμούς με έτος αναφοράς το 2006. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκριτική αξιολόγηση και κατάταξη. Πέραν της αξιολόγησης των απολογισμών, πραγματοποιήθηκε και βελτίωση του συστήματος αξιολόγησης.