Υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας στα πλαίσια ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Σιδηροπούλου, Σοφία (2015)
Τα συστήματα διαχείρισης της υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε πολλούς φορείς και οργανισμούς, ένας από τους οποίους είναι και τα πανεπιστήμια. Στην παρούσα εργασία αρχικός στόχος είναι να διερευνηθούν περιπτώσεις πανεπιστημιακών μονάδων που στα πλαίσια ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης έχουν εφαρμόσει και σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, να μελετηθεί η παρούσα κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια και μέσω ενός στοχευμένου ερωτηματολογίου να μελετηθεί το κατά πόσο είναι έτοιμο το πανεπιστήμιο αιγαίου να εντάξει ένα τέτοιο σύστημα μέσα στην οργανωτική του δομή. Τελικώς στόχος είναι να αναδειχτούν οι ευκαιρίες και προκλήσεις για την προώθηση συστημάτων διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στην ανώτατη εκπαίδευση.