Ανασκόπηση πρακτικών διαχείρισης αεροπορικού θορύβου σε ευρωπαικά και άλλα διεθνή αεροδρόμια - Παπαιωάννου, Ρέα-Φανή (2015)
Η εργασία ασχολείται στο πρώτο μέρος με τις πρακτικές διαχείρισης αεροπορικού θορύβου που χρησιμοποιούνται σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, καθώς και σε ένα αεροδρόμιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Σύμφωνα με τα δεδομένα των αεροδρομίων, αποτυπώνονται η αποτελεσματικότητα των πρακτικών και τα μελλοντικά μέτρα διαχείρισης. Το δεύτερο μέρος παραθέτει τις πρακτικές μείωσης του αεροπορικού θορύβου που εφαρμόζονται στον αερολιμένα Αθηνών ‘Ελ. Βενιζέλος’. Ακόμη, γίνεται ανάλυση των τιμών των επιπέδων θορύβου και εκτιμάται η χρονική τους τάση