Μελέτη της συμπεριφοράς των οργανικών πτητικών ενώσεων στην ακόρεστη ζώνη με τη χρήση επιτόπιων μετρήσεων και τη διαμόρφωση διαφόρων μοντέλων διάχυσης - Κουτσουβέλα, Δήμητρα - Γεώργιος; Χονδροπούλου, Κυριακή - Χαράλαμπος (2015)
Τα μοντέλα που μελετούν την ακόρεστη ζώνη είναι πολλά σε αριθμό και χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς.Η συγκεκριμένη εργασία βασίζεται στη χρήση ενός μοντέλου μεταφοράς των πτητικών οργανικών ενώσεων στην ακόρεστη ζώνη και έχει τους εξής στόχους:(α) Μέλέτη της επίδρασης της ετερογένειας στην εκτίμηση του υπολειμματικού κορεσμού της οργανικής φάσης του NAPL στην ακόρεστη ζώνη.(β) Εκτίμηση της σταθεράς ρόφησης για πτητικές οργανικές ενώσεις μέσω προσομοίωσης επιτόπιων μετρήσεων.