Μελέτη Οπτικών ιδιοτήτων και συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στα πλαίσια του AEGEAN GAME CAMPAIGN στη νήσο Λήμνο στην περιοχή Βίγλα - Παπουτσής, Αλέξανδρος - Χαράλαμπος (2015)
Τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα είναι σημαντικά σε πολλές βασικές λειτουργίες των ζώντων οργανισμών του πλανήτη. Μελέτες γίνονται τόσο για το μέγεθός τους, για τη χημική τους σύσταση, για την κίνησή τους μέσα στην ατμόσφαιρα για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε την ακριβή τους λειτουργία. Χρήζουν περαιτέρω μελέτης και αποτελούν ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που θα πρέπει να μελετάται σφαιρικά. Η παρούσα εργασία είναι ένα κομάτι μιας πολύπλοκης επιστημονικής έρευνας που εκπονείται για να προωθήσει τη γνώση σχετικά με την επίδραση των σωματιδίων στην περιοχή της Μεσογείου.