Ανάλυση Κύκλου Ζωής ενέργειας κτιρίων και χρήση νάνο-υλικών για την εξοικονόμηση ενέργειας : το παράδειγμα μελέτης θερμομόνωσης υποθετικής κατοικίας στην περιοχή της Μυτιλήνης. - Κυλάφης, Γεώργιος - Φωκίωνας (2015)
Η Ανάλυση Κύκλου Ζωής (ΑΚΖ) είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ενεργειακή ανάλυση των κτιρίων. Η κατανόηση των βασικών συνιστώσεων ενέργειας στον κύκλο ζωής ενός κτιρίου είναι σημαντική για τον τομέα των βελτιώσεων της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων. Η νάνο-τεχνολογία αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο κομμάτι της σύγχρονης επιστήμης και δίνει μία νέα τεχνολογία δομικών υλικών με βελτιωμένες ιδιότητες και λειτουργικές αποδόσεις στην φάση της χρήσης του κτιρίου.