Μελέτη της επίδρασης της ατμοσφαιρικής αερολιμενικής ρύπανσης στην ορατότητα - Παπαδόπουλος, Δημήτριος - Ηλίας (2015)
Στην προτεινόμενη εργασία θα μελετηθεί η επίδραση της αστικής αερολυματικής ρύπανσης στην ορατότητα των χρωμάτων του ουράνιου θόλου για την περίοδο του Μαΐου 2008 και για διάφορες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Η συγκριτική μελέτη των χρωματικών αλλοιώσεων θα πραγματοποιηθεί με βάση των χρωματομετρικών προτύπων CIE (Commission Internationale de l’Eclairage). Για την προσομοίωση του ουράνιου χρώματος θα γίνει σύνθετη προσομοίωση με συνδυαστική χρήση των μοντέλων PMCAMx και MODTRAN. Η διασύνδεση των επιμέρους μοντέλων, καθώς και η ανάλυση των αποτελεσμάτων θα γίνει με χρήση εξειδικευμένου λογισμικού που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η μελέτη επιδιώκει τόσο την αξιολόγηση της σύνθετης διαδικασίας προσομοίωσης του ουράνιου χρώματος, όσο και μία πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων.