Χρήση φυτικών ειδών που λειτουργούν ως υπερσυσσωρευτές μετάλλων για υην αποκατάσταση ρυπασμένων εδαφών - Δεληγιάννη, Ασπασία (2015)
Αντικείμενο της διατριβής αυτής αποτελεί μία βιβλιογραφική έρευνα για τη χρήση των φυτικών ειδών που λειτουργούν ως υπερσυσσωρευτές μετάλλων σε περιπτώσεις αποκατάστασης ρυπασμένων εδαφών. Αναλυτικότερα γίνεται μία προσέγγιση των εννοιών της φυτοαποκατάστασης, των υπερσυσσωρευτών και της φυτοεξόρυξης. Επιπροσθέτως παρατίθενται οι μηχανισμοί που λαμβάνουν χώρα κατά την φυτοαποκατάσταση. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι πιο αξιόλογοι υπερσυσσωρευτές βαρέων μετάλλων που έχουν αποτελέσει αντικείμενο έρευνες έως σήμερα. Τέλος προβάλλονται τα μειονεκτήματα, τα πλεονεκτήματα, η μελλοντική εξέλιξη και οι περιορισμοί της έρευνας.