Εκτίμηση και αξιολόγηση της απόδοσης λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων της πόλης των Σερρών - Χατζηγεωργίου, Χρυσοβαλάντης - Αλέξανδρος (2015)
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η εκτίμηση και η αξιολόγηση της απόδοσης λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων της πόλης των Σερρών. Στα πρώτα τέσσερα κεφάλαια της παρούσας εργασίας παρουσιάζεται το θεωρητικό υπόβαθρο που σχετίζεται με τη διαδικασία της επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων. Αρχικά, γίνεται αναφορά στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των υγρών αποβλήτων. Στη συνέχεια δίνονται κάποιες πληροφορίες όσον αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης και τα είδη αυτών. Στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται θεωρητικά η πλειοψηφία των διεργασιών που μπορεί να λάβουν χώρα σε μια μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Στο 5ο κεφάλαιο δίνονται κάποια γενικά στοιχεία της περιοχής των Σερρών, τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργία της Ε.Ε.Λ.. Στο 6ο και 7ο κεφάλαιο γίνεται αρχικά μια συνοπτική και στη συνέχεια λεπτομερής περιγραφή της Ε.Ε.Λ. Σερρών και των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα σε αυτή. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζεται η διαδικασία που ακολουθείται για τη μέτρηση των ρυπαντικών παραμέτρων και ακολουθεί η παρουσίαση όλων των μετρήσεων που διενεργήθηκαν στη Μονάδα από το 2006 και έπειτα. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν.