Μοντελοποίηση μηχανισμών παραγωγής βιοαερίου από ΧΥΤΑ - Παληκύρας, Ανδρέας (2015)
Στη παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή γίνεται μοντελοποίηση μέσω του προγράμματος Berkeley Madonna στους μηχανισμούς που συντελούν στη παραγωγή βιοαερίου από χώρους υγειονομικής ταφής των αποβλήτων. Η διαδικασία κατά την οποία τα απόβλητα σταθεροποιούνται είναι η αναερόβια χώνευση (διαδικασία παραγωγής βιοαερίου). Η σύσταση του βιοαερίου αποτελείται περίπου στο 90% από μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα και το υπόλοιπο ποσοστό καταλαμβάνεται από λοιπό αέρια. Το πρόγραμμα πο χρησιμοποιήθηκε μπορεί να εισάγει σταθερέσ και μεταβλητές που καθορίζουν τη παραγωγή του βιοαερίου και με την επίλυση κάποιων διαφορικών εξισώσεων που καθορίζουν τη διαδικασία πρόκυπτει η παραγωγή του βιοαερίου (μεθάνιο:33 gr/lt διοξείδιο του άνθρακα:25 gr/lt και τα δύο στις 100 ημέρες) και ο μέγιστος ρυθμός της κατά την τεσσαρακοστή ημέρα (μεθάνιο:1,1gr/lt/day διοξείδιο του άνθρακα:0,8 gr/lt/day).