Αστικό πράσινο: παράγοντας βελτίωσης των συνθηκών θερµικής άνεσης στον προαύλιο χώρο του κτιρίου Ξενία κατά τη διάρκεια του θέρους - Λιώση, Βασιλική -Χρυσάφω - Γεώργιος (2015)
Στόχος της συγκεκριµένης ∆ιπλωµατικής εργασίας ήταν η διερεύνηση του τρόπου µε τον οποίο η βλάστηση – φυσική σκίαση επηρεάζει το θερινό µικροκλίµα και τις συνθήκες θερµικής άνεσης στον προαύλιο χώρο του κτιρίου «Ξενία», του Τµήµατος Περιβάλλοντος στο Πανεπιστηµίου Αιγαίου. Για την επίτευξη του συγκεκριµένο στόχου πραγµατοποιήθηκαν πειραµατικές µετρήσεις, που αφορούσαν τις θερµοκρασίες αέρα, εδάφους και τοίχου τόσο στη ζώνη σκίασης, όσο και σε περιοχή που δεχόταν την ανεµπόδιστη επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.