Ανάπτυξη αναλυτικής μεθοδολογίας για τον προσδιορισμό σιλοξανίων σε δείγματα υγρών αποβλήτων και ιλύος - Σαλάτας, Απόστολος - Νικόλαος (2015)
Η παρούσα μελέτη έχει ως στόχο την ανάπτυξη αναλυτικής μεθοδολογίας για τον προσδιορισμό πέντε σιλοξανίων στα υγρά απόβλητα και την ιλύ. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε περιλάμβανε, υγρή-υγρή εκχύλιση των υγρών και στερεών δειγμάτων και μετέπειτα ανάλυση τους σε σύστημα αέριας χρωματογραφίας συζευγμένο με ανιχνευτή φασματομετρία μάζας. Με το πέρας της μελέτης κατέστη δυνατός ο διαχωρισμός των ουσιών καθώς και η ικανοποιητική απομόνωση των περισσότερων ουσιών.