Η διερεύνηση της αλληλεπίδρασης νεφών, και ακτινοβολίας στο ηλιακό φάσμα ακτινοβολίας του πλανήτη μέσω του μοντέλου διάδοσης ακτινοβολίας LibRadtran - ΜΟΝΙΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ - ΜΥΡΩΝ (2015)
Ορίζουμε το κλίμα ως την κατάσταση της ατμόσφαιρας κατά μέσο όρο, με την πάροδο αρκετών χρόνων και όλων των εποχών, με ιδιαίτερη έμφαση σε παράγοντες που επηρεάζουν την θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος της έρευνας σχετικά με το κλίμα, όσον αφορά τις φυσικές επιστήμες, είναι να συνδυάσει τεχνικές παρατήρησης με το θεωρητικό υπόβαθρο των κλιματικών μοντέλων στο σημείο που να γίνεται πλήρως κατανοητό το κλίμα σήμερα και να υπάρχει η δυνατότητα σημαντικών προβλέψεων για το μέλλον.