Διερεύνηση σχέσεων τιμών πετρελαίου με χρηματιστηριακούς δείκτες, συναλλαγματικές ισοτιμίες, χρυσό: οικονομετρική μελέτη βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας συσχέτισης πετρελαίου με DJIA και RTSI για το διάστημα 1970-2011 - Χαμέτης, Ανδρέας (2015)
Η παρούσα εργασία ασχολείται με τη συσχέτιση του πετρελαίου με τις χρηματιστηριακές αγορές, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τον χρυσό. Επίσης γίνεται οικονομετρική μελέτη της βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας συσχέτισης του wti με τον djia και τον rtsi για το διάστημα 1970-2011