Ο ρόλος της παγκόσμιας ανάπτυξης της Κίνας στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον - Μαναλτζή, Φαίη (2015)
Η παρούσα εργασία μελετά τη θέση της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία, πως επηρεάζεται από τις οικονομικές εξελίξεις σε αυτή αλλά και πόσο την επηρεάζει. Αναλύονται μακροοικονομικοί δείκτες που αναδεικνύουν την πορεία της οικονομίας της Κίνας από το 2000 μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια υπάρχει συγκριτική μελέτη των οικονομιών των δύο ισχυρότερων οικονομικά χωρών. Μελετάται ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την κρίση η κάθε χώρα. Έπειτα παρουσιάζεται ο ανταγωνισμός και ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ. Η Διπλωματική Εργασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των συμπερασμάτων.Σε όλη τη μελέτη παρεμβάλλονται διαγράμματα, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, με σκοπό την καλύτερη απεικόνιση των συμπερασμάτων.