Επιπτώσεις της κρίσης χρέους της ελληνικής οικονομίας στο τραπεζικό σύστημα - Κανελλόπουλος, Χρήστος (2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρείται μια περιγραφική μελέτη των επιπτώσεων της κρίσης χρέους του Ελληνικής οικονομίας στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος , εκθέσεις της Ελληνικής ένωσης τραπεζών αλλά και άρθρα από Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Από την μελέτη προκύπτει ότι η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση επηρέασε αρνητικά το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά οι συνέπειες της δεν ήταν καταστροφικές ούτε για το τραπεζικό σύστημα ούτε για την Ελληνική οικονομία. Ήταν όμως η αιτία για την ανάδειξη μακροχρόνιων προβλημάτων της Ελληνικής οικονομίας και στρεβλών προτύπων ανάπτυξης που δημιούργησαν ανασφάλεια στους επενδυτές για την δυνατότητα του Ελληνικού κράτους να αποπληρώσει το χρέος του, καθιστώντας τα Ελληνικά ομόλογα τοξικά με ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.