Διαχείριση κινδύνων στη διαδικασία ανάθεσης κτιριακών έργων Δημοσίου - Κυριακώδη, Αντιγόνη (2015)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι το έργο της ανάθεσης κτιριακών έργων από φορείς του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και η πρόταση για διεργασία διαχείρισης των κινδύνων, προκειμένου να λειτουργήσει ως οδηγός για την πρόβλεψη σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχει πιθανότητα να συμβούν στο έργο και για την ανάπτυξη ενεργειών για την αντιμετώπισή τους. Πραγματοποιήθηκε διαγραμματική απεικόνιση των διαδικασιών του έργου της ανάθεσης με το εργαλείο των ανεπτυγμένων διαγραμμάτων ροής, έγινε εντοπισμός των κινδύνων με τη μέθοδο της δομής ανάλυσης κινδύνων (RBS), δημιουργήθηκε πίνακας συσχέτισης διεργασιών – κινδύνων και τέλος συμπληρώθηκε ένα πρότυπο φύλλο για κάθε κίνδυνο.