Mοντελοποίηση της απόφασης χορήγησης πιστωτικών καρτών από τραπεζικούς οργανισμούς με υπολογιστικές τεχνικές ανάλυσης δεδομένων - Γιαννιώδη, Ασπασία - Θεόδωρος Ιωάννης (2015)
Με τη βοήθεια του προγράμματος WEKA, και πιο συγκεκριμένα με τον πειραματισμό στις τιμές παραμέτρων των αλγορίθμων που περιέχει, προέκυψε ότι οι κάτωθι μεταβλητές είναι οι πιο σημαντικές στη λήψη απόφασης κατά τη χορήγηση πιστωτικής κάρτας στον πελάτη: εισόδημα, όριο χορήγησης κάρτας, οικογενειακή κατάσταση, αν έχει ιδιόκτητη κατοικία και αν κατάγεται από τη Χίο. Συγκεκριμένα, οι δυο τελευταίες μεταβλητές δίνουν τη δυνατότητα στην τράπεζα να εξασφαλίσει στην περίπτωση μη πληρωμής της δόσης της πιστωτικής κάρτας τη δυνατότητα περαιτέρω ελέγχου, και αν προκύψει ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής, είναι πιο εύκολη η διαδικασία τόσο η πρόσβαση στον πελάτη όσο και η κατάσχεση του περιουσιακού στοιχείου (ιδιόκτητη κατοικία).