European Unification and Religion - Καραθανάση, Δήμητρα - Διονύσιος (2015)
Το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων μέσα στους αιώνες,αποτελεί παράγοντα ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η ελευθερία των θρησκευτικών πεποιθήσεων θα πρέπει να είναι σεβαστή από την εκάστοτε κυβέρνηση του εκάστοτε κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Επίσης, ενώ όλοι οι Διεθνείς Οργανισμοί μιλούν για σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, δεν υπάρχει ομοιογένεια στον τρόπο με τον οποίο αυτά τα δικαιώματα προασπίζονται μέσα από τα διεθνείς κείμενα αυτών των Οργανισμών.