Râh-e mohâjerat: μία μελέτη περίπτωσης διασυνοριακής μετακίνησης - Μαυρομμάτη, Αικατερίνη - Δημήτριος (2015)
Μέσα από μία μελέτη περίπτωσης, η παρούσα εργασία εξετάζει ένα παράδειγμα διασυνοριακής μετακίνησης, αυτής των νεαρών Αφγανών Χαζαρά. Η συζήτηση ξεκινά με την παρουσίαση εννοιών όπως "πρόσφυγας" ή "μετανάστης", ενταγμένες στις ιστορικές συγκυρίες μέσα στις οποίες προέκυψαν. Εν συνεχεία αναλύεται η έννοια του "mohajer", ως ημική κατηγορία, και πάλι ενταγμένη στην ιστορικότητά της.