Βουντού : ο ρόλος της καταληψίας, της μουσικής & του χορού στις τελετουργίες : η θεραπευτική διάσταση της θρησκείας - Τασιά, Βασιλική-Ελένη - Δημήτριος (2015)
Το Βουντού παρέχει μία ολοκληρωμένη και ενοποιημένη κοσμοθεωρία που έχει επίδραση σε κάθε πτυχή της ζωής των μελών του. Στα πλαίσια των τελετουργιών του, η καταληψία, η μουσική και ο χορός αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να επικοινωνίσουν με τον υπερφυσικό κόσμο. Ο ήχος των κρουστών,έίναι ένας πολιτισμικά σημασιοδοτημένος ήχος, και συνδέεται άμεσα με την πρόκληση της καταληψίας. Η μουσική και ο χορός αποτελούν αλληλένδετες κοινωνικές δραστηριότητες, όπου διαρθρώνονται και εκφράζονται συλλογικά κοινωνικές σχέσεις. Βασικός στόχος του Βουντού είναι η θεραπεία των ασθενειών, με την επίκληση υπερφυσικών δυνάμεων ή την κατανάλωση φαρμακευτικών φυτών. Τα αίτια των ασθενειών αποδίδονται σε θείες κρίσεις ή στο αποτέλεσμα της δράσης ενός μάγου, αλλά και σε φυσικά φαινόμενα.