Ένα κείμενο των ρωμαϊκών χρόνων, μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης πολιτικής επικοινωνίας - Βαρβιτσιώτης, Βασίλης - Σταύρος (2015)
Το αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας μου με τίτλο "Ένα κείμενο των ρωμαϊκών χρόνων μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης πολιτικής επικοινωνίας" συνίσταται στη διερεύνηση και συγκριτική μελέτη του τρόπου οργάνωσης μιας προεκλογικής εκστρατείας την περίοδο ύστερης ρωμαϊκής δημοκρατίας, με αυτή των σύγχρονων εκστρατειών που στηρίζονται στη χρήση τεχνικών και εργαλείων που προέρχονται από το χώρο της σύγχρονης πολιτικής επικοινωνίας και του marketing. Το παραπάνω εγχείρημα κινείται στη λογική της κατανόησης της πολιτικής πρακτικής η οποία σχετίζεται άμεσα με το κοινωνικό πλαίσιο εντός του οποίου εκδηλώνεται. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαφέρει ανά ιστορική περίοδο αναφορικά με την επιτέλεσή της, ενώ ταυτόχρονα να διακρίνεται από σχετική σταθερότητα ως προς τα κίνητρα και τις επιδιώξεις των υποψηφίων καθώς και της συμπεριφοράς του εκάστοτε εκλογικού σώματος.