Οι Αιθίοπες της Αθήνας: ταυτότητα, θρησκεία και διατροφή - Φεφοπούλου, Αλεξάνδρα (2015)
Μέσα από το παράδειγμα της αιθιοπικής κοινότητας της Αθήνας εξετάζεται το πώς δύο πλευρές της καθημερινής ζωής των Αιθιόπων συμβάλλουν στην κατασκευή της ταυτότητάς τους ως "Αιθίοπες" και ως "Αιθίοπες μετανάστες" στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, τα δύο ζητήματα που ερευνώνται είναι η χριστιανική θρησκεία και οι καθημερινές λατρευτικές πρακτικές καθώς και η αιθιοπική κουζίνα και οι διατροφικές συνήθειες των Αιθιόπων.