Ο συμβουλευτικός ρόλος του διευθυντή του σχολείου: η περίπτωση των δυσλειτουργικών οικογενειών - Διαμάντη, Ευαγγελία (2015)
Σε μια εποχή που τα σχολεία είναι υπόλογα όσο ποτέ πριν, χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξη των γονέων των παιδιών περισσότερο από ποτέ. Μια από τις πιο συνηθισμένες ευθύνες των διευθυντών των σχολείων είναι να προσεγγίσουν και να εμπλέξουν τις οικογένειες στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Η προσφορά συμβουλευτικής στήριξης στους μαθητές και τις οικογένειες τους αποτελεί μια πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς. Το προσωπικό ενδιαφέρον για τον κάθε μαθητή είναι το σημείο από όπου πρέπει να ξεκινήσουν οι εκπαιδευτικοί. Η καθιέρωση μιας ουσιαστικής επικοινωνίας με τους μαθητές και τις οικογένειές τους αποδεικνύει το ενδιαφέρον για τους μαθητές ως προσωπικότητες και τους επιτρέπει να είναι ο εαυτός τους. Για να μπορέσουν να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες είναι επιτακτική ανάγκη οι εκπαιδευτικοί να επιθυμούν και να επιδιώκουν τη δια βίου μάθηση. At a time when schools are being held accountable as never before, they need the help and surpport of parents more than ever. A common concern of school leaders is to involve families in the education of their children. Offering counselling support to students and their families is a challenge for educators. Taking a personal interest in each student is where educators need to begin. Creating meaningful communication with students and their families shows caring for the students as individuals, and allows them to be more themselves. In order to develop these skills it is imperative that educators are being instilled a desire for lifelong learning