Διαχείριση διαδικτυακής φήμης (online reputation) και εκπαίδευση - Σάββας, Αναστάσιος - Ιωάννης (2015)
Στην παρούσα εργασία προσεγγίζεται η έννοια της διαδικτυακής φήμης και η διαχείριση αυτής. Η προσέγγιση γίνεται από την εκπαιδευτική σκοπιά και αφορά τόσο στην καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών των αυριανών πολιτών σχετικά με την διαχείριση της διαδικτυακής φήμης όσο και με την ανάπτυξη των κατάλληλων πολιτικών από τις εκπαιδευτικές μονάδες ώστε να μπορούν να αξιοποιούν το διαδίκτυο στη μάθηση χωρίς να εκτίθεται σε κίνδυνο η διαδικτυακή φήμη των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και των ίδιων των εκπαιδευτικών οργανισμών. Στο εμπειρικό μέρος της εργασίας παρουσιάζονται στοιχεία για την ευαισθητοποίηση και τα βιώματα των εφήβων σε σχέση με τη διαδικτυακή τους φήμη. Από την έρευνα προκύπτουν ανάγκες για την εκπαίδευση των μαθητών, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των γονέων/κηδεμόνων καθώς και την υιοθέτηση σαφών πολιτικών από το εκπαιδευτικό σύστημα. Σκοπός της εργασίας είναι βασικά η τροφοδότηση μιας εκτεταμένης συζήτησης για ένα υπαρκτό θέμα που δεν έχει τύχει ακόμα της απαραίτητης προσοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας.