Η θεσμική λειτουργία του διευθυντή στην ισχύουσα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έννομη τάξη : διοικητικό έργο, προσέγγιση της διάστασης του νομικού δέοντος με το πραγματικό και κοινωνικό είναι. - Χαμουζάς, Αναστάσιος - Παναγιώτης (2015)
Η εργασία αυτή αναφέρεται στο κατά πόσο ο Διευθυντής του Σχολείου πρέπει να μπορεί να προβαίνει σε ερμηνεία της εκπαιδευτικής νομοθεσίας με χρήση κριτηρίων μεταξύ άλλων και της νομικής επιστήμης