Οι παράγοντες που καθορίζουν την ικανοποίηση των εκπαιδευόμενων και την αποτελεσματικότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχέση με τα μαθησιακά στυλ - Αντωνοπούλου, Μαρία - Δημήτριος (2015)
Η σύγχρονη κοινωνικοπολιτική συγκυρία επιτάσσει ανοιχτή εκπαίδευση για όλους. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τον ευέλικτο και μαθητοκεντρικό της χαρακτήρα μπορεί να μετασχηματίζει τη μάθηση και να προσφέρει αυτό το αγαθό χωρίς τον περιορισμό των φυσικών ορίων. Για να επιτευχθεί αυτό σε ευρεία κλίμακα, είναι απαραίτητο να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο αυτή η νέα μορφή εκπαίδευσης θα μπορεί να λειτουργήσει συνεπικουρικά με τις συμβατικές μορφές εκπαίδευσης. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν αποτελέσει μια αποτελεσματική μορφή εκπαίδευση που θα προσφέρει ικανοποίηση στον εκπαιδευόμενο σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργηθούν τα εχέγγυα για την ευρεία διάδοσή της με αποδοτικό τρόπο. Στην παρούσα εργασία αποτυπώνονται όλοι εκείνοι οι παράγοντες που συντελούν στην ικανοποίηση του εκπαιδευόμενου που θα οδηγήσει σε μια αποτελεσματική μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα συνδέεται αυτή η ικανοποίηση με τα μαθησιακά στυλ που χαρακτηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν οι εκπαιδευόμενοι, ώστε να προκύψει ένα ευέλικτο και ευπροσάρμοστο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό σύστημα για να καλύπτει τις ανάγκες όλων των τύπων των εκπαιδευόμενων. Ένα σύστημα που θα προσφέρει τη γνώση με πολυμεσικό τρόπο ώστε να καλύψει τις γνωσιακές ανάγκες και να ικανοποιήσει την πλειονότητα των εκπαιδευόμενων.