Η υποεκπροσώπευση των γυναικών στη δημόσια διοίκηση - Κοντοζήση, Ελένη - Κωνσταντίνος (2015)
Η παρούσα εργασία ασχολείται με το ζήτημα της υποεκπροσώπευσης των γυναικών στις υψηλότερες θέσεις στον επαγγελματικό χώρο. Εξειδικεύει το αντικείμενο της μελέτης στην Δημόσια Διοίκηση και σε όλη την βαθμίδα της ιεραρχίας διερευνώντας συγκεκριμένα τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα δυσκολεύεται να ανέβει την κλίμακα αυτή στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ευρώπη. Σκοπός λοιπόν της εργασίας είναι να διαφανεί κατά πόσο αυτό αποτελεί μια κοινωνική πραγματικότητα, από ποιούς επηρεάζεται, πως έχει διαμορφωθεί μέσα από το πέρασμα των χρόνων και να αποτυπωθεί ένα γενικό «πλαίσιο» για την ενίσχυση της εργασιακής θέσης των γυναικών μέσα από μια σειρά δράσεων.