Ο ρόλος του φύλου στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων : απόψεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Εύβοιας - Δροσάτος, Δημήτριος - Βασίλειος (2015)
Σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο παρατηρείται μειωμένη συμμετοχή των γυναικών στις διευθυντικές θέσεις. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των γυναικών που καταλαμβάνουν θέσεις διοίκησης ολοένα και αυξάνεται, ο αριθμός τους όμως παραμένει μικρός, γεγονός που υποδηλώνει πως υφίστανται εμπόδια και παράγοντες που ανακόπτουν την επαγγελματική ανέλιξή τους. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να διερευνηθούν οι απόψεις και οι στάσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Εύβοιας για το φαινόμενο της έμφυλης διάστασης στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων. Επιπρόσθετα, να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν τα αίτια υποαντιπροσώπευσης των γυναικών στις διευθυντικές θέσεις και να εξεταστεί ο βαθμός ικανοποίησης που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί.Η έρευνα διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2013 και με κριτήριο τους στόχους που είχαν τεθεί ως καταλληλότερο ερευνητικό εργαλείο για τη συλλογή των δεδομένων κρίθηκε το ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο συμπληρώθηκε από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Εύβοιας και ο αριθμός τους ανέρχεται στους 221.Για την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας χρησιμοποιήθηκε το στατιστικό πρόγραμμα IBM SPSS Statistics 21 και χρησιμοποιήθηκε τόσο η μονομεταβλητή όσο και η διμεταβλητή ανάλυση, ώστε να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα και τους στόχους της παρούσας έρευνας.