Τηλεσυμβουλευτική: πρόκληση για ένα νέο θεραπευτικό μοντέλο ή άλλη μια μορφή αποστειρωμένης τεχνολογικής καινοτομίας - Παπαδάκη, Αργυρώ - Μηνάς (2015)
Σε αυτή την ποιοτική έρευνα γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθεί η εμπειρία χρήσης της Τηλεσυμβουλευτικής (E-counseling), υπό τη μορφή παροχής διαδικτυακών συμβουλευτικών υπηρεσιών. Μέσα από τις προσωπικές καταθέσεις των διαχειριστών μιας αντίστοιχης Υπηρεσίας Τηλεσυμβουλευτικής (του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών), έγινε μια πρώτη απόπειρα καταγραφής των εμπειριών ώστε να διαπιστωθεί, μέσα από τα ευρήματα που αναδύθηκαν ότι τελικά, η χρήση των Νέων Τεχνολογιών και συγκεκριμένα της Τηλεσυμβουλευτικής στο χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών, μπορεί να αποτελέσει συμπληρωματική ως προς το παραδοσιακό θεραπευτικό μοντέλο παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη καινοτόμα παρέμβαση μπορεί να αποφύγει να γίνει ένα ψυχρό και αποστειρωμένο τεχνολογικό επιχείρημα, με την παρουσία ενός συγκεκριμένου αλλά ευέλικτου πλαισίου και τον αντίστοιχο κώδικα δεοντολογίας να το διέπει