Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών: απόπειρα μελέτης της κοινωνικής επανένταξης μιας ομάδας απεξαρτημένων γυναικών - Μπαρδάκη, Κωνσταντίνα - Λάζαρος (2015)
Στην παρούσα εργασία θέλουμε να μελετήσουμε την κοινωνική επανένταξη μιας ομάδας απεξαρτημένων γυναικών. Εξετάζουμε μέσα από συνεντεύξεις τις δικιές τους προσωπικές εμπειρίες και στάσεις απέναντι στην οικογένεια τους, στα παιδιά τους, στην επαγγελματική αποκατάσταση, στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και συγκεκριμένα με το άλλο φύλο. Ερευνούμε τις προσδοκίες τους τόσο για επαγγελματική αποκατάσταση όσο και για τις προσωπικές τους σχέσεις σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Ο διπλός ρόλος τους, σαν γυναίκες και σαν ουσιοεξαρτώμενες, έχει σαν αποτέλεσμα επιπλέον βάρος και διαφορετική αντιμετώπιση από το κοινωνικό σύνολο; Ποια μορφή και τι διάσταση έχει ο κοινωνικός αποκλεισμός και πως τον αντιμετωπίζουν. Στόχος μας είναι η διερεύνηση των συνθηκών πριν και μετά την χρήση καθώς και πως εκλαμβάνουν τον εαυτό τους σε σχέση με το περιβάλλον τους και το φύλο τους.