Απόψεις και δράσεις των διευθυντών αναφορικά με τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου - Κελακιός, Γεώργιος - Παναγιώτης (2015)
Αντικείμενο αυτής της μελέτης είναι η διερεύνηση των απόψεων των διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου για τα προγράμματα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ο ολοένα μεταβαλλόμενος ρόλος του διευθυντή και το γεγονός ότι το έργο του δεν περιορίζεται απλά στο να μεταδώσει μια προκαθορισμένη κατεύθυνση στον τρόπο διεύθυνσης ενός σχολείου αλλά αναγνωρίζεται ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής πράξης, προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο του στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Συνάμα δημιουργούνται μεγαλύτερες προκλήσεις σε ότι αφορά την καθιέρωση ενός σύγχρονου αλλά και στα πλαίσια της σημερινής πραγματικότητας σχολείου. Η παρούσα έρευνα περιλαμβάνει τις βασικές συνιστώσες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την ιστορική εξέλιξη της Π.Ε. αλλά και τις απόψεις-αντιλήψεις και δράσεις των διευθυντών και τον ρόλος τους στην Π.Ε. Κύριος σκοπός αυτής της έρευνας είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων για ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων υλοποίησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.