Ορθές γεωργικές πρακτικές και οι ανάγκες της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον αγροτικό χώρο - Κουρδουνάκη, Μαρία - Κωνσταντίνος (2015)
Η συνεχόμενη τεχνολογική ανάπτυξη και η ολοένα πληθυσμιακή ανάπτυξη οδήγησαν στην εντατικοποίηση της γεωργίας. Προκειμένου να λύσουν το επισιτιστικό πρόβλημα της ανθρωπότητας έπρεπε να αυξήσουν την γεωργική παραγωγή, έτσι φτάσαμε να μιλάμε σήμερα για την εντατικοποιημένη γεωργία (η χρήση υβριδίων, εφαρμογή μονοκαλλιεργητικών συστημάτων, εκτεταμένη χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ενεργειακών εισροών, έντονη εκμηχάνιση της καλλιέργειας) με ταυτόχρονη εξάρτηση από τη γεωργική βιομηχανία.Είναι γεγονός ότι από την μία αυξήθηκε η γεωργική παραγωγή και από την άλλη πλευρά η ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον επέφερε πολλές αλλαγές σε αυτό, θετικές αλλά και αρνητικές.