Τα γυναικεία πρόσωπα στα εφηβικά μυθιστορήματα της Τούλας Τίγκα - Τάσιου, Νικολία - Σωτήριος (2015)
Η διπλωματική αυτή εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Παιδικό βιβλίο και παιδαγωγικό υλικό». Αντικείμενο και σκοπός αυτής της εργασίας ήταν η αναζήτηση των γυναικείων προσώπων στα εφηβικά μυθιστορήματα της Τούλας Τίγκα. Ως βασικούς στόχους της μελέτης θέσαμε τη διερεύνηση των γυναικείων προσώπων, πιο συγκεκριμένα της έφηβης, της μητέρας- συζύγου, καθώς και άλλων γυναικείων -κεντρικών και μη- χαρακτήρων, όπως και τις σχέσεις που αναπτύσσουν τόσο στο οικείο- οικογενειακό όσο και σε πιο ευρύ- κοινωνικό επίπεδο. Βασικός στόχος ήταν η εστίαση στα θηλυκά μυθοπλαστικά πρόσωπα κυρίως από λογοτεχνική σκοπιά .