«Προς μια τυπολογία της σύγχρονης εφηβικής βαμπιρικής λογοτεχνίας του 21ου αιώνα μέσα από το έργο της Stephenie Meyer» - Καζαγκράντε, Καλλιόπη- Τερέζα - Γεώργιος (2015)
Βασικός στόχος της συγκεκριμένης μελέτης είναι η ανάδειξη των χαρακτηριστικών του σύγχρονου εφηβικού βαμπιρικού μυθιστορήματος όπως προκύπτουν μέσα από την ανάλυση των τεσσάρων μυθιστορημάτων της σειράς “The Twilight Saga” που οδηγούν στη δημιουργία μιας τυπολογίας. Εντάσσοντας τα μυθιστορήματα στις κατηγορίες της φορμουλαϊκής και εφηβικής λογοτεχνίας αλλά και στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας, κατευθυνόμαστε προς μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης εφηβικής βαμπιρικής λογοτεχνίας. Η ανάλυση των χαρακτήρων, του σκηνικού και της πλοκής εμπλουτίζουν την τυπολογία προσδίδοντας της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η κοινή τυπολογία δράσης που προκύπτει από την ανάλυση των τεσσάρων μυθιστορημάτων.