Αρχαίος ελληνικός τραγικός μύθος και παιδικό βιβλίο: η διαχρονική πορεία του μύθου της Ηλέκτρας - Πολίτη, Ελένη (2015)
Η παρούσα εργασία αποτελεί μια συγκριτική μελέτη του μύθου της Ηλέκτρας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διερεύνηση της λειτουργίας του μύθου στην αρχαία και τη σύγχρονη λογοτεχνία αλλά και στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ο αρχαίος μύθος μέσα στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία.