Η διδασκαλία της λογοτεχνίας με φιλοσοφική στόχευση: τα Ανθολόγια λογοτεχνικών κειμένων στο δημοτικό - Κυπριώτη, Χρυσάνθη Κων/να - Πλάτων (2015)
Ο διαρκής μετασχηματισμός των εκπαιδευτικών αναγκών ανέδειξε την ανά-γκη συμπόρευσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την φιλοσοφία με σκοπό τη διαμόρφωση πρακτικών στο πλαίσιο της τάξης που θα βοηθούσαν πολύπλευρα τους ίδιους τους μαθητές, όσο και τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Σε αυτές τις πρακτικές εφαρμογές της φιλοσοφίας για/με παιδιά το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει ακόμα, παρά την αναθεώρηση του Αναλυτικού Προγράμματος, λάβει μια σαφή θέση ως προς την εισαγωγή και την χρήση της φιλοσοφίας στο πλαίσιο του μαθήματος. Τείνοντας προς την αντιμετώπιση αυτής της έλλειψης, προτείνεται μέσω της χρήσης ειδικών σχεδιασμάτων, που αφορούν στο μάθημα της Λογοτεχνίας, η προσέγγιση ενός επιλεγμένου κειμένου από το σχολικό βιβλίο του Ανθολογίου της Ε΄ και της Στ΄ Δημοτικού με φιλοσοφικό τρόπο. Μέσω της διάγνωσης της φιλοσοφικής ικανότητας του κειμένου και της φιλοσοφικής ανάλυσης των εννοιών του, παρουσιάζεται ουσιαστικά το βασικό μέρος του εργαλείου για τον εκπαιδευτικό που επιθυμεί να ωθήσει τα παιδιά στην ανάπτυξη του φιλοσοφικού διαλόγου στο πλαίσιο της τάξης.