Διαχείριση γνώσης - Καζούκα, Ειρήνη (2015)
Αρχικά στο κεφάλαιο 1 γίνεται εισαγωγή στην έννοια της επιχειρηματικής γνώσης και του πληροφοριακού συστήματος για τη διαχείριση και αξιοποίηση της.Στο Κεφάλαιο 2 αναφερόμαστε ειδικότερα στο πληροφοριακό σύστημα και πως αυτό επηρεάζει τη λειτουργία μιας επιχείρησης και τις βασικές του συνιστώσες.Στο Κεφάλαιο 3 παρουσιάζουμε πως λειτουργεί ένα πληροφοριακό σύστημα, που παρέχει διαχείριση γνώσης και προσφέρει στρατηγικό πλεονέκτημα σε μια επιχείρηση. Στο Κεφάλαιο 4 παρουσιάζεται ένα παράδειγμα σχεδίασης ενός ΠΣ επιχείρησης, με έμφαση στις συνιστώσες ΒΔ και λογισμικού.Στο Κεφάλαιο 5 γίνεται μια σύντομη έρευνα σχετικά με την απήχηση της διαχείρισης γνώσης με χρήση ΤΠΕ σε διάφορες επιχειρήσεις και παρουσιάζονται τα αποτελέσματα.Στο κεφάλαιο 6 γίνεται μια παρουσίαση του ΣΔΒΔ MySQL, για την υλοποίηση της ΒΔ ενός ΠΣ.Στο Κεφάλαιο 7 παρουσιάζεται η γλώσσα προγραμματισμού PHP, για την υλοποίηση ενός Web πληροφοριακού συστήματος.Στο Κεφάλαιο 8 παρουσιάζουμε μια εφαρμογή ΠΣ διαχείρισης γνώσης σχετικά με τις πωλήσεις ενός διαδικτυακού καταστήματος εμπορίας ταινιών DVD. Παρουσιάζεται η αρχιτεκτονική και λειτουργία του συστήματος από την πλευρά του πελάτη και του εμπόρου.