Η επαγγελματική ικανοποίηση εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μελέτη περίπτωσης: οι εκπαιδευτικοί Ν. Χίου - Βλυσίδου, Ευτυχία (2015)
Τις τελευταίες δεκαετίες, επαγγελματικής ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, έχει τύχει συστηματικής έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλές έρευνες στοχεύουν στο να εντοπίσουν τις παραμέτρους της επαγγελματικής ικανοποίησης και δυσαρέσκειας των εκπαιδευτικών, για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στη χώρα μας, η σχετική έρευνα είναι περιορισμένη και εμπειρική και αφορά περισσότερο στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.Η εργασία αυτή στοχεύει στην επισήμανση των παραγόντων και των παραμέτρων που δρουν συντελεστικά στην ποιότητα της επαγγελματικής ζωής και, γι’ αυτό το λόγο, συνδέονται με την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, όσον αφορά στις εργασιακές συνθήκες στη σύγχρονη ελληνική επαγγελματική ζωή.