Δημιουργία και παροχή εμπειριών στο καταναλωτικό κοινό: η αγοραστική εμπειρία των Mall - Βέργη, Μαρία (2015)
Στη σημερινή εποχή, η πληθώρα των επιχειρήσεων που έχουν δημιουργηθεί, σε συνδυασμό με την συνεχή προσπάθειά τους να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό, έχουν δημιουργήσει την παροχή αξιομνημόνευτων εμπειριών στο καταναλωτικό κοινό. Οι εμπειρίες δηλαδή, αποτελούν την εξέλιξη της οικονομικής αξίας, ακριβώς μετά την οικονομία των υπηρεσιών. Επιπλέον, πολλές φορές προϋποθέτουν τη συμμετοχή του πελάτη, ενώ ο καθένας τις βιώνει ξεχωριστά και διαφορετικά ανάλογα με την προσωπικότητά του αλλά και ένα συνδυασμό αρκετών παραγόντων.Απώτερος σκοπός της παρούσης διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση των παραγόντων που συμβάλλουν στη δημιουργία της αγοραστικής εμπειρίας που βιώνουν οι επισκέπτες στα mall αλλά και η σύγκρισή τους με τα μεμονωμένα καταστήματα. Η έρευνα αγοράς που διεξήχθη, περιλαμβάνει, παράγοντες του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, χαρακτηριστικά της αγοραστικής εμπειρίας αλλά και δημογραφικά χαρακτηριστικά.