Η διάσταση της εκπαίδευσης ως μέσο ικανοποίησης του δικαιοδόχου από τον δικαιοπάροχο - Παπαδημητράκης, Αλέξανδρος - Γεώργιος (2015)
Στην παρούσα εργασίας εξετάζεται η εκπαίδευση ως εργαλείο λειτουργίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων που λειτουργούν υπό καθεστώς δικαιοχρησίας (franchising). Αρχικά παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες του συστήματος franchising καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του. Στη συνέχεια αναφερόμαστε συγκεκριμένα στις εκπαιδευτικές ανάγκες του συστήματος και στα διάφορα μοντέλα που χρησιμοποιούνται. Μέσα από βιβλιογραφικές αναφορές διαφαίνεται η ανάγκη και η χρησιμότητα της εκπαίδευσης για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία των επιχειρήσεων franchising. Παράλληλα, παρατίθενται τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας δια μέσου της ανάλυσης των συσχετίσεων. Τέλος γίνεται η αξιολόγηση των επιπτώσεων της εκπαίδευσης στον τομέα του franchising και προτείνεται στις επιχειρήσεις η κατεύθυνση προς τα κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα έτσι ώστε να αποκομίζουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.