Επιλογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας ISO9001 για την ανάπτυξη και απόδοση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) - Κούσιας, Δημήτριος (2015)
Μία από τις σημαντικότερες τάσεις στην σύγχρονη επιχειρηματικότητα είναι το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία καθιστά όλο και περισσότερο επιβεβλημένη την τυποποίηση των προϊόντων, των διαδικασιών, της διαχείρισης και της πληροφόρησης. Οι αγορές είναι πλέον παγκοσμιοποιημένες για τα περισσότερα προϊόντα και αυτή η παγκόσμια διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών επιβάλλει τη διαμόρφωση αναγνωρίσιμων ετικετών, προτύπων, συστημάτων ελέγχου και γενικά μεθόδων που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να διαφοροποιηθούν, να καταστούν αναγνωρίσιμες και να επιτύχουν υψηλότερα μερίδια αγοράς σε αυτές τις διευρυμένες αγορές.